O Crnoj Gori

Image

Nacionalni parkovi

Pet područja u Crnoj Gori imaju status nacionalnog parka: Lovćen, Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero, Prokletije. Njihove prirodne i kulturne vrijednosti predstavljene su u centrima za posjetioce, a mogućnosti za aktivan odmor su mnogobrojne. Osim obilježenih pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza, u parkovima postoje tematske, edukativne, kao i vinske staze. U ponudi je i sportski ribolov, krstarenje, kampovanje, avanturistički park, iznajmljivanja bungalova...
Image

Jadransko more

Tri stotine kilometara jadranske obale je dragulj crnogogorske lepeze prirodnih lepota. Plaže su šljunkovite, peskovite ili kamenite, duge po samo nekoliko metara, stotina metara ili kilometara. Usamljene – daleko od naseljenih mesta ili pak, tu ispred, centralne gradske rive ili vašeg hotela. Neke, s nemirnim talasima, gledaju ka pučini a neke su zaklonjene u mirnim vodama živopisnog zaliva. Neke su, opet, pitome i lako dostupne, druge su divlje, izolovane i nepristupačne, do njih se uglavnom može doći samo brodom ili čamcem.
Image

Planine

Crna Gora je jedina zemlja u svijetu koja u svom imenu ima riječ planina (gora). Više od šezdeset procenata njene teritorije nalazi se na nadmorskoj visini iznad hiljadu metara. Crnogorske planine su najljepši, najnepristupačniji i najdivljiji dio Dinarskog planinskog sistema. U tom čarobnom, ali u isto vrijeme i surovom ambijentu, koji nikad nije pružao puno, ali uvijek dovoljno za život, naš gorštački narod je vjekovima živio dostojanstveno i skromno, hrabro braneći svoje najveće bogastvo – slobodu!

Pošaljite nam Vašu nekretninu

+382 69 034 013